Dispută politică pe banii copiilor cu dizabilități

de | 03/12/2019 | Județean, Politică

Banii pentru copiii cu dizabilități din județul Neamț au devenit motiv de război politic. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a scris pe Facebook că Guvernul PNL propune rectificare bugetară cu minus la Neamț.

Când am văzut de unde taie banii … am zis ”Doamne ferește!”. În proiectul de rectificare bugetară care se află pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la secțiunea ”Transparență decizională”, rubrica ”Proiecte acte normative” la Anexa 3 este o rectificare bugetară la Neamț cu minus 189 mii lei. Adică nu dă, ci taie. De unde credeți că taie guvernul PNL banii la Neamț? De la capitolul ”Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”. Adică din banii alocați copiilor cu dizabilități pentru: alocație zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc. Dacă primul lucru pe care îl face Guvernul PNL pentru Neamț este tăierea banilor pentru copiii cu handicap îmi permit să mă exprim neacademic și să spun că sunt niște nemernici.

Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț

Replica liberalilor a venit de la senatorul Eugen Țapu. Parlamentarul îl acuză pe Arsene că minte “cu nerușinare”. 

Guvernul PNL nu a tăiat, la rectificarea bugetară, din drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale din învățământul special desfășurat la nivelul județului Neamț. Este o informație incorectă răspândită de președintele PSD Neamț. Adevărul este că Guvernul PNL nu taie niciun leu de la copiii cu nevoi speciale.  Ceea ce Ionel Arsene susține că a văzut este, de fapt, o rectificare bugetară a sumelor care au rămas necheltuite, la acest capitol. Atât și nimic mai mult. Copiii cu nevoi speciale vor avea în contiuare finanțarea asigurată, iar economiile înregistrate la acest capitol sunt redirecționate spre alte capitole bugetare. Acum, fie Ionel Arsene nu știe să citească un proiect de buget, fie răspândește, cu bună știință, știri false. În ambele situații, trebuie să plece din fruntea Consiliului Județean Neamț. 

Eugen Țapu-Nazare, vicelider PNL în Senat

În sprijinul afirmațiilor sale, senatorul Țapu-Nazare a trimis și un răspuns de la Ministerul Finanțelor Publice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.