Sute de persoane au donat pentru Banca pentru Alimente. Unde continuă colecta

de | 16/12/2019 | Local, Social

Sute de persoane au donat alimente neperisabile către Banca pentru Alimente Roman, în cadrul unei campanii pe care această organizație a realizat-o în parteneriat cu Roman Value Centre. Cei care, în perioada 7 – 15 decembrie, au fost la cumpărături în centrul comercial menționat, au putut dona direct voluntarilor prezenți la fiecare dintre intrările în complex.

Toate produsele donate vor ajunge la ONG-urile beneficiare ale Băncii pentru Alimente Roman, apoi la famiile cu posibilităţi materiale reduse. Romascanii s-au mobilizat rapid, fiind donată o cantitate însemnată de alimente. Pe la voluntarii asociaţiilor care au sprijinit inițiativa Băncii de Alimente Roman au trecut mai mulţi susţinători ai campaniei, cum ar fi handbalista Tereza Pîslaru, campionul Dan Stănescu, profesori ai unităților de învățământ din oraș și nu numai.

Cei care nu au reușit să doneze Băncii pentru Alimente Roman în cadrul campaniei de la Roman Value Centre o pot face la magazinele Lidl din marile orașe. În paralel cu sprijinul oferit în mod direct de către companie rețelei de Bănci pentru Alimente, Lidl organizează până pe 22 decembrie o colectă de produse prin care și clienții pot ajuta persoanele defavorizate. Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente pentru cei peste 22.000 de beneficiari ai ONG-urilor și centrelor partenere ale Băncilor pentru Alimente din București, Cluj și Roman. Colecta are loc în 12 magazine din București, Cluj, Iași și Bacău.

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatura specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făina, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri. Clienții pot dona aceste alimente în zonele special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante la program. Ulterior, produsele colectate vor fi preluate de Băncile pentru Alimente din București, Cluj și Roman și distribuite beneficiarilor. 


articol realizat împrrună cu eleva Simona Georgiana Grosu, în cadrul unui proiect marca inRoman.ro, de încurajare a tinerilor pentru care scrisul reprezintă o pasiune și o posibilă alegere într-o viitore carieră

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.