Ședința festivă a Consiliului Local: probă de vot-viteză și înțepături “prietenești”

de | 19/12/2019 | Administrație, Local

Ședința festivă a Consiliului Local Roman, ultima ședință ordinară a anului 2019 a fost una cu 21 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Votul pentru toate aceste proiecte a durast fix 11 minute, adică aproximativ 30 de secunde pentru votul per proiect. Acest timp ar putea să fie un nou record al Consiliului Local Roman, iar explicația este simplă: președinte de ședință este Dana Păiuș, adică un cadru didactic care citește clar, cursiv și repede. 

După ce proiectele de pe ordinea de zi au fost adoptate fără probleme, deputatul L aurențiu Leoreanu – invitat la ședință – le-a vorbit consilierilor despre cele mai recente măsuri luate de Guvernul Orban. 

După prezentarea deputatului Leoreanu (care a durat aproape cât votul pe cele 21 de proiecte), a luat cuvântul consilierul local Eugen Pătrașcu (PSD): “Dacă tot s-a adus vorba despre politică…” 

Leoreanu: “Dar nu s-a vorbit despre politică”.

Pătrașcu: “Vreau să-i felicit pe cei care care au venit cu această inițiativă, că avem nepoți, avem copii și s-a dublat alocația pentru copii. Felicitări!

Leoreanu: “Nu, nu s-a dublat. În ședință s-a făcut s-a făcut o propunere deșănțată și populistă, fără niciun fel de acoperire bugetară….” S-a încercat o replică din partea PSD, dar Leoreanu a continuat: “Discutăm civilizat aici sau? Eu credeam că în Consiliul Local a rămas disciplină, nu-i altfel. Să nu vorbim unul peste altul. Vorbim academic, nu ca la șatră. Atunci când noi am venit cu propunerea de dublare a alocațiilor, care s-a întâmplat anul trecut, am venit și cu soluția, am spus de unde. În acest moment s-a aruncat doar dublarea, fără să vină cu soluție. Legea are elemente de neconstituționalitate pentru că nu are sursă bugetară. Dar, atenție!, noi nu suntem împotriva acestui lucru. De aceea am solicitat să fie retrimisă la comisie, pentru a găsi soluții de finanțare.

Ulterior a luat cuvântul consilierul Constantin Holban: “Vreau să vă mulțumescpentru cum am colaborat în acest an pentru că am făcut, cum a spus Lucian Micu, administrație publică. Nu ca acuma, facem… chiar dacă zicem că e ca la șatră și așa mai departe…

Leoreanu: „Am zis să nu fie, nu că este. Hai să avem proprietatea cuvintelor și a logicii.
Holban: „Problema este că sunteți invitat și invitații aveau alt loc, nu aici, dar, în fine, nu intrăm în discuțiile astea. Eu zic că...”

Leoreanu: „Dacă comparăm, domnul Holban, ce-am făcut eu pentru oraș și ce-ați făcut dumneavoastră, dumneavoastră ar trebui să stați în altă parte. Dacă zădărâți lucrurile, atunci eu vă spun că suntem în poziții total diferite. Vă mulțumesc.

Dialogul în contradictoriu a mai continuat câteva momente, după care a luat cuvântul consilierul PNL Mircea Beloiu, care a urat tuturor sărbători fericite.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.