Romanul stă “cel mai bine” la pierderi. Prefectul cere demisii

de | 10/01/2020 | Administrație, Local, Social

Conferința de presă organizată de autorități cu privire la situația furnizării apei în municipiul Roman a avut momente dintre cele mai diverse. Prefectul George Lazăr a afirmat că pierderile de apă pe rețeaua din Roman ar fi de aproximativ 70%, conform “unor surse autorizate”, iar jurnaliștii i-au cerut directorului tehnic al ApaServ, Gheorghe Neculae, să confirme sau să infirme procentul. 

Directorul ApaServ a avut un răspuns din care s-a înțeles că “merge și-așa”, în condițiile în care pierderile confirmate de managerul general al companiei pentru primele nouă luni ale anului, au fost de 52%. 

În ceea ce privește problema pierderilor, vreau să vă informez că Romanul stă cel mai bine din județul Neamț. Și sunt în funcțiune conducte care au mai mult de 100 de ani. Deci nu se poate discuta despre pierderile enorme… este un regim al pierderilor, care se urmărește în mod detaliat. Dar nu asta este problema la nivelul Romanului. Problema este nivelul de apă care intră. 

Gheorghe Neculae, director tehnic ApaServ

După aceste afirmații ale reprezentantului apaServ, prefectul George Lazăr i-a cerut demisia lui Gheorghe Neculae. 

Domnule director, vă cer oficial: dați-vă demisia și duceți-vă acasă, la pensie sau la alt loc de muncă, că încurcați viețile a zeci de mii de oameni. Dumneavoastră și, probabil, restul conducerii. Pentru că nu e normal să spuneți, când aveți pierderi de 55% pe rețeaua de apă din Roman, să spuneți că nu e problemă, că Romanul stă bine. Asta o fi în mintea dumneavoastră, dar nu și în mintea mea, a colegilor, a primarului și a romașcanilor. Vorbiți de investiții, că sperați să vină. De unde sperați să vină? De la Dumnezeu? Cred că ne spuneți vorbe doar de dragul de a le spune.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Citește și: De ce nu avem apă – lipsa ploilor și lipsa strategiilor

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. haidi bre

    Sper ca baietii astia de la Apa Serv au primit si premii de performanta la sfarsitul anului, nu? Macar asa, sa le-ajunga de-un porc si-o jumate de vitel. Plus de-o excursie in Maldive, ca tot e la moda prin judetul nostru.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.