Proiectul „Învață să salvezi o viață” revine din vacanță

de | 14/01/2020 | Local, Mișcare Civică, Social

Proiectul civic „Învață să salvezi o viață”, prin care elevii din Roman vor învăța de la paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman cum să aplice corect manevrele de resuscitare în cazul unei situații de urgență, revine din vacanța de iarnă.

Săptămâna aceasta, elevii care se vor întâlni cu salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Roman sunt elevi ai Colegiului Tehnic „Miron Costin”, ai Colegiului Tehnic „Danubiana” și ai Liceului cu Program Sportiv.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, clasele a X-a D, a IX-a F și a IX-a I vor învăța cum să acorde primul ajutor miercuri, 15 ianuarie, în timp ce clasele a IX-a A (Colegiul Tehnic „Danubiana”), respectiv a XI-a C și a IX-a B (Liceul cu Program Sportiv) se vor întâlni cu pompierii joi, 16 ianuarie.

Proiectul “Învață să salvezi o viață!”, unic în regiunea de nord-est a țării, este realizat la inițiativa inRoman.ro, cu sprijinul financiar al omului de afaceri Bogdan Roman (manager Metropolis – Fereastra 1) și în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Petrodava” al Județului Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Proiectul își propune să ofere tuturor elevilor lecții de acordare a măsurilor de prim-ajutor de la paramedicii SMURD, cursanții având șansa de a exersa pe cel mai performant echipament care există la acest moment în România.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.