„Toleranța zero” și exemplu personal: primarul Lucian Micu parchează neregulamentar

de | 16/01/2020 | Actualitate, Local

La puțin timp după instalarea în funcție, odată cu numirea unui nou Șef la Poliția Locală, primarul Lucian Micu anunța „toleranță zero” în privința celor care vor parca neregulamentar. În fiecare lună Poliția Locală amendează câteva sute de romașcani pentru parcare neregulamentară, din care câteva zeci pentru „oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea”. Cel puțin o dată, în conferință de presă, Lucian Micu i-a acuzat pe șoferii din Roman că nu au respect față de lege și că ar face mai multe în privința asta, dar piedică îi este numărul mic de polițiști locali. În același timp, nu puțini sunt romașcanii care acuză pe rețelele de socializare că legea este aplicată selectiv.

Ținând cont de cele de mai sus, am putea crede că edilul orașului ține să fie un exemplu pentru toți șoferii romașcani, dar din păcate nu este așa. Într-o fotografie trimisă de un cititor inroman.ro, mașina edilului este surprinsă parcată parțial pe trotuar, în dreptul marcajului cu linie continuă și chiar lângă trecerea de pietoni din fața școlii „Vasile Alecsandri”, iar în fotografie se vede că la volanul mașinii se află chiar primarul Lucian Micu. Conform codului sursă înscris în fișiere, fotografiile au fost realizate la data de 14.01.2020 la orele 13:58:22 și 14:00:43.

IMG 5827 Lucian Micu parcat ilegal

Conform HG nr. 1391/2006 (regulament de aplicare a normelor privind circulaţia pe drumurile publice), art. 142, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor „pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și înainte de acestea” și „în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 m de colțul intersecției”.

IMG 5828 Lucian Micu parcat ilegal zoom

Din fericire pentru edil, în zonă nu era nici un polițist local care să-l amendeze, pentru că nu credem că dacă ar fi fost surprins asupra faptei acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Norocul primarului că sunt puțini polițiști locali, ghinion că a fost surprins într-o ipostază care demonstrează că are tot atât de puțin respect față de lege pe cât au și cei pe care îi acuză în luările de cuvânt, dar și că sintagma „toleranță zero” nu este decât o vorbă goală ce denotă ipocrizie.

IMG 5828 Lucian Micu parcat ilegal feature

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.