Campanie inedită: realitatea virtuală arată cum acționează hoții (video)

de | 30/01/2020 | Social, Local

Romașcanii care au fost la Roman Value Centre miercuri, în jurul prânzului, au putut afla mai multe despre cum pot fi prevenite furturile din locuințe. Modalitatea de informare a fost, însă, diferită: cu ajutorul realității virtuale, participanții au fost martori la un furt din locuință. Iar reacțiile au fost pe măsură: “Nu! Au rupt și ursulețul?! De ce?”

Pentru polițiști, aceste reacții înseamnă că mesajele au ajuns la țintă.

Ne aflăm la un eveniment din cadrul campaniei Naţionale ,,Hoţii îţi invatează intimitatea’’, o campanile iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române împreună cu cei de la Feroneria Prod Arad, destinată  prevenirii furturilor din locuinţe. Este o campanie de conștientizare, vrem ca cetăţenii fă fie informați cu privire la riscurile şi implicaţiile unui astfel de eveniment, cu privire la efectele pe care un astfel de eveniment neplăcut îl poate avea în viaţa fiecăruia dintre noi. Aşa cum spune şi titlul campaniei ,,Hoţii îţi invatează intimitatea’’, un furt din locuinţe nu reprezintă doar privarea de bunurile materiale care ne-au fost luate, ci şi afectarea sentimentului de siguranţă pe care oricine îl are în locuinţa proprie. Iar această campanie vine pentru a informa populaţia în ansamblu cu privire la măsurile de siguranţă pe care oricine ar trebui să le ia pentru securitatea locuinţei.

Nicoleta Tablan, ofiţer sociolog Compartimentul de Analize şi Prevenirea Criminalităţii IPJ Neamț

Recomandări pentru protejarea locuinței:

  • Asigurați-vă că ați încuiat ușa, chiar și atunci când sunteți în casă;
  • Investiți într-o încuietoare de calitate;
  • Montați un sistem de alarmă;
  • Nu transmiteți informații personale pe rețelele de socializare;
  • Dacă locuiți la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră țin hoții la distanță.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.