S-a dat startul olimpiadelor școlare

de | 02/02/2020 | Județean, Educație

Ca în fiecare an, începutul anului calendaristic este marcat de  participarea elevilor la olimpiadele școlare. După ce se vor afla rezultatele la etapele locale, ce se desfășoară și pe parcursul lunii februarie, urmează etapele județene. Elevii care reușesc să întrunească punctajul prevăzut de regulament vor participa la fazele județene până pe 21 martie sau în perioada aprilie-mai.

Deja emoțiile sunt mari pentru cei care au trecut prin focurile examinărilor la Olimpiada de lingvistică, iar numărul participanților este de 80. Lucrările acestora sun corectate la Institutul de Lingvistică.

Pe 1 februarie s-au desfășurat etapele județene la neogreacă, astronomie și astrofizică. La etapele naționale vor participa cei mai buni dintre cei mai buni, însă, așa cum ne-am obișnuit, județul Neamț va fi din nou gazda unor astfel de concursuri școlare, ceea ce aduce un plus învățământului nemțean. Astfel, în județul nostru vor avea loc între 22-23 martie Olimpiada de Informatică pe Echipe – CNI, între 6-10 aprilie Olimpiada Națională de Istorie și între 28 mai – 3 iunie Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critica „Tinerii Dezbat”. În plus vor avea loc și activități de pregătire a loturilor de pregătire pentru internaționalele care se vor desfășura la Piatra-Neamț între 3-11 iulie Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi – World Schools Debating Championships, iar în lunile mai- iunie și iulie – august  la Astronomie. 

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.