PSD Roman are conducere nouă. Arsene cere renunțarea la anumite „cordoane ombilicale”

de | 09/02/2020 | Politică, Local

În prezența lui Ionel Arsene – președintele Consiliului Județean Neamț, Vasilică Harpa – primarul municipiului Târgu Neamț, a senatorului Emilia Arcan, a lui Răzvan Cuc – deputat și fost ministru al Transporturilor, Dănuț Andrușcă – deputat și fost ministru al Economiei, și a altor membri social-democrați, organizația PSD Roman și-a ales, vineri după-amiază, noua structură de conducere.

Senatorul Dan Manoliu nu a avut contracandidat și a fost reales în unanimitate ca președinte al PSD Roman. Președinte executiv este deputatul Alexandru Rotaru, președinta femeilor social-democrate este avocata Cristina Flenchea, președintele tinerilor din PSD Roman este Dragoș Panait – actor și colaborator neamt.press, iar cel care are grijă de seniori va fi, în continuare, consilierul local Eugen Pătrașcu. 

Vicepreședinții PSD Roman sunt: Viorel Stan, Eduard Corduneanu, Bogdan Onu, Constantin Holban, Ionuț Ciocoiu, Radu Cătălin Curpăn, Iulia Havrici Tomșa, Laurențiu Daniel Vasiliu, Oana Bulai, Cristina Flenchea, Dragoș Panait, Eugen Pătrașcu. Secretarul organizației este Gheorghe Toma.

Membri ai Biroului Municipal sunt: Alexandru Albu, Valerian Anghel, Ilie Boloca, Bogdan Huci, Ovidiu Bulai, Andreea Cimpoieșu, Iuliana Năstase-Onu, Marius Iulian Oprea, Ioan Stoica, Elena Tabacariu, Liviu Daraban. 

Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în toate momentele grele prin care am trecut în acești patru ani. E o responsabilitate mare, e în joc soarta organizației. Eu am încercat să fac din organizație o familie, cu bune și cu rele. Vă mulțumesc tuturor, sunt același om deschis, care va sta mereu la dialog și voi dori să ajut. Îi mulțumesc și domnului președinte Arsene pentru că a fost, totuși, alături de mine și de membrii fostului birou, chiar dacă am mai avut discuții între noi, dar mergem înainte și sunt convins că la capătul tunelului e luminița noastră, nu a altora. În același timp, pentru că sunt direct și sincer, îi felicit pe cei din actualul birou și le spun că și-au asumat aceeași răspundere ca și mine. Nu mai vreau să răspund singur în fața conducerii județului, ci împreună. 

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

În toate luările de cuvânt s-a vorbit despre rezultatele obținute de PSD Roman în ultima perioadă, social-democrații romașcani recunoscând că ar fi dorit să aibă mai multe motive de laudă la această conferință, iar reprezentanții de la județ cerând mai multă implicare. 

“Eu vă rog foarte serios să vă aplecați asupra problemei, terminați mai repede sondajul, găsiți candidatul și haideți să stârpiți caracatița asta PNL-istă mincinoasă, odioasă și trădătoare de țară și să câștigăm Primăria Roman. 

deputat Răzvan Cuc, vicepreședinte PSD Neamț

Aici la Roman este o echipă motivată să facă performanță; motivată și de interese, motivată și de conjunctură, dar motivată cu siguranță să facă performanță. Pentru că noi, la Neamț, ne-am hotărât să nu mai premiem decât performanța. Așadar, dragii mei, sunteți obligați să câștigați Primăria Roman; pentru că organizația PSD Neamț a acordat la Roman, nu chiar în concordanță cu rezultatele, un mandat de senator și doi deputați. Pe viitor aștept rezultate mult mai bune și vreau să începem cu alegerile la Primărie. A fost o perioadă când fostul primar, Laurențiu Leoreanu, a avut aici o influență electorală puternică, influență care a scăzut mult în ultima perioadă. Vă spun asta din măsurători pe care le-am făcut și din calcule corecte. Actualul primar, domnul Micu, are un mandat nu cu foarte multe realizări, deci nu pornește ca și câștigător. De aceea, cu un candidat bun, PSD poate câștiga. Depinde de noi să găsim un candidat bun, cât suntem de hotărâți să mai întrerupem unele cordoane ombilicale care ne leagă de Primărie și de conducerea PNL de-aici. 

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț

Deputatul Viorel Stan a spus că un primar social-democrat la Roman ar însemna „revenirea la normalitate”, în timp ce fostul primarul al comunei Bârgăoani, Petrică Șchiopu, a ținut să amintească originile politice ale lui Leoreanu și Micu.

Știm foarte bine că și fostul primar și actualul primar au fost colegi de partid cu noi, deci nu putem spune că nu au fost rezultate la Roman. 

Petrică Șchiopu

PSD Roman are, la acest moment 2.470 de membri. Printre social-democrații care au de curând carnet de partid se numără profesorii Ionuț Ciocoiu și Bogdan Huci, dar și actorul Dragoș Panait.


Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.