Sportivi romașcani, afiliați la Federația Română de Powerlifting

de | 23/02/2020 | Sport, Local

Sportivii romașcani au devenit, în ultimii ani, prezențe obișnuite la concursurile de powerlifing, o ramură sportivă cu impact major prin atitudine și provocare. Acest  sport cuprinde trei probe: proba de împins, proba de îndreptări și proba de genoflexiuni,  care au un numitor comun – halterele. 

Dan Stănescu este unul dintre romașcanii care au participat la aceste competiții și a adus Romanul pe podium prin câștigarea a șase medalii de aur la concursurile naționale și două medalii de aur la cele internaționale.

Din Roman au concurat la naționale Petru Florin care a obținut patru medalii de bronz, Mădălin Bursuc Borș care a urcat pe podium cu două titluri de vicecampion național și o medalie de bronz și eu, care am obținut șase medalii de aur la naționale și două, tot de aur, la internaționalele de la Timișoara. Competiția de la Timișoara a fost organizată de un titan al sportului cu haltere, Sorin Cazacu. Noutatea este că și Romanul este acum afiliat la Federația Română de Powerlifting prin Clubul Power Mam Roman din cadrul ACSMTB Roman, președinte fiind Constantin Nastasă. Noi, ca romașcani, am aderat la federație anul trecut și, după cum se vede, am avut rezultate frumoase. Federația Română de Powerlifting are sediul la Alba Iulia și este condusă și fondată de Ovidiu Panzan. Îm sălile de fitness din Roman avem semnale că tinerii au o mare deschidere spre acest gen de mișcare. Sperăm că și anul acesta vom avea rezultate cel puțin la fel de bune ca anul trecut și trebuie să menționez că și sponsorii noștri au avut un rol important în obținerea acestor rezultate.

Dan Stănescu, multiplu campion național și mondial

Articol scris de Coca Cozma

5 Comentarii

  1. Petru Florin

    Participările mele la competițiile de powerlifting sunt extrem de vechi Vasile Maftei dar acum ce au început să apară prin presă 🙂

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.