O tânără mamă a murit la spital. Poliția anchetează cazul

de | 11/03/2020 | Actualitate, Local

O tânără de 28 de ani din Roman a decedat la mai puțin de 48 de ore după ce a născut. Tânăra a născut o fetiță, în noaptea de 8 spre 9 martie. Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman spun că nașterea a vut loc la 37 de săptămâni, iar evoluția în lehuzie a fost foarte bună.

În după amiaza zilei de 10 martie 2020 starea mamei se deterioreaza brusc, instalându-se un Help sindrom sever. Se intervine chirurgical în echipă complexă: doi medici ATI, doi medici obstreticieni, doi medici chirurgi. Intraoperator se decide histerectomia de necesitate, cu anexectomie. La două minute de la începutul operației, se produce stop cardio circulator ireversibil la manevrele de resuscitare motrice efectuate de medici pe o perioadă de o oră jumătate (pe toată perioada operației). Cadrele medicale au depus toate eforturile omenești pentru ca pacienta sa poată fi salvată, dar din păcate, șansele de viață sunt nule la aceasta complicație rară (1/1000) și a fost declarat decesul la ora 20.45.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Municipal de Urgență Roman

Reprezentanții Poliției Roman au fost anunțați miercuri, 11 martie, de partenerul de viață al tinerei despre deces și au început o anchetă. Trupul neînsuflețit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză continuă cercetările pentru ucidere din culpă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.