Mai mulți antreprenori locali au oprit activitatea din proprie inițiativă. Ce fac marile magazine

de | 16/03/2020 | Economic, Local

UPDATE: Pizza Teo a anunțat marți, 17 martie, că își va desfășura intre orele 9:00 – 17:00, iar servirea se va realiza doar la geam, clienții având posibilitatea de a lua pizza doar la pachet.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Mai mulți antreprenori din municipiul Roman au oprit activitatea firmelor pe care le dețin – total sau parțial – din proprie inițiativă, din cauza pandemiei de coronavirus. Agenții economici nu au așteptat o impunere din partea autorităților în acest sens, ci au luat măsurile preventiv.

Irish Pub Roman a anunțat că suspendă activitatea pe o perioadă nedeterminată. “Chiar dacă este singura noastra sursă de venit! Dar mai importantă este sănătatea noastră și a prietenilor noștri!”

Complexul Mariko Inn și-a suspendat activitatea până la sfârșitul lunii. “Am decis să suspendăm activitate întregului Complex Hotelier până pe 31 Martie cu posibilitate de prelungire în funcție de cum evoluează situația. Pentru siguranța clienților noștri, precum și a întregii noastre echipe, dorim să contribuim la limitarea riscului de a contacta sau transmite virusul.” 

Metropolis Fereastra 1 a anunțat suspendarea sau redimensionarea activității birourilor și departamentelor, dar și acțiuni de sprijin. “Considerăm această măsură ca fiind preventivă și responsabilă față de colegii noștri, beneficiari, familiile noastre și întreaga comunitate. În acest timp, vom rezolva doar urgențele, vom soluționa cereri de ofertă telefonic sau online, și vom încerca să sprijinim persoanele vârstnice, cele mai vulnerabile în fața acestor încercări.”

Psihologul Andreea Năstase a anunțat că suspendă activitatea celor două cabinete până la sfârșitul lunii. 

Cabinetul de recuperare medicală NeoKinetic a anunțat suspendarea activității până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade. Membrii echipei vor  păstra legătura cu clienții telefonic și prin rețelele de socializare, pentru a-i ghida în realizarea exercițiilor de recuperare. 

S’irene Boutique și-a suspendat activitatea de pe 13 martie. 

Pizza Teo și-a anunțat clienții că suspendă activitatea pentru a evita răspândirea coronaviruslui.

Grup Lemn a luat o decizie similară.

De asemenea, mai multe saloane de înfrumusețare și-au suspendat activitatea, dat fiind faptul că este nevoie de un contact direct între clienți și personal. Beauty Lounge a anunțat acest lucru încă de pe 12 martie. 

La Doi Pași Tămășeni a anunțat scurtarea programului și desemnarea unui angajat a cărui sarcină exclusivă este dezinfectarea suprafețelor de contact. Barul și restaurantul din aceeași clădire au fost închise.

La Roman Value Centre, activitatea magazinelor – cu excepția hypermarketului și a farmaciei – va fi restrânsă ca program, de la 12.00 la 20.00. La Kaufland pot intra doar un număr de clienți în același timp, iar ceilalți așteaptă afară.

Sunt, însă, și firme care au decis să continue activitatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. spre exemplu, duminică dimineață, la Dedeman activitatea era în toi, parcarea era plină și angajații nu aveau măști, deși în magazin erau zeci de clienți. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.