Senatorul Manoliu: “Urgent – plafonarea prețurilor la alimentele de bază, medicamente și materiale sanitare!”

de | 19/03/2020 | Național, Economic, Politică

Senatorul Dan Manoliu susține că Guvernul trebuie să impună de urgență plafonarea prețurilor pentru mai multe produse, după ce în ultimele zile unii comercianți au mărit prețul la produsele cele mai cerute: dezinfectanți, măști medicinale, produse alimentare. 

Se constată, din păcate, o creștere speculativă a prețurilor la alimentele de bază, medicamente și materiale sanitare.

Solicit guvernului, de urgență, investigarea acestui fenomen concomitent cu plafonarea preturilor pentru toate aceste produse!

Președintele Iohannis și Guvernul PNL trebuie să ia aceste măsuri cât se poate de repede, pentru că așa cum puteți vedea, situația privind răspândirea îmbolnăvirilor în România evoluează într-un mod cât se poate de nefast, cu o viteză mare, iar șansele ca această situație să se schimbe sunt destul de mici în acest moment.

Această criză vine împreună cu una economică pentru toți românii, iar populația oricum abia își permite să își asigure necesarul de alimente și medicamente la momentul de față. Gândiți-vă în ce situație deosebit de grea vor ajunge românii peste 1-2 luni de zile de criză, la care să se adauge și aceste scumpiri pur speculative pentru alimente și medicamente. 

Vă anunț că dacă președintele Werner Iohannis și Guvernul său nu vor lua aceste măsuri, Partidul Social Democrat este pregătit să vină în Parlament cu un proiect de lege care să rezolve această problemă.

Nu sunt convins că promisiunea Guvernului Orban de a aloca 2% din PIB pentru a lupta cu criza ce se conturează acum este suficient. Vorbim de aproximativ 5 miliarde de euro, în condițiile în care economiștii vorbesc de sume în jurul a 20 de miliarde. Ministrul de Finanțe Cîțu trebuie să ia măsuri urgente pentru a veni în sprijinul nu doar a  multinaționalelor ci și a firmelor românești care sunt slab capitalizate și nu beneficiază de mari rezerve financiare pentru a se menține pe piață. Trebuiesc luate măsuri care să susțină și firmele mici și microîntreprinderile, pentru care această criză se anunță a fi devastatoare. 

Deasemenea, solicit Guvernului PNL și președintelui Iohannis alcătuirea cât se poate de repede a unei echipe de negociere care să poarte discuții cu oficialii UE în vederea accesării fondurilor de urgență puse la dispoziție de Bruxelles pentru statele membre.

grafica2

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.