Coronavirus: 14 cazuri în Neamț, șapte dintr-un centru de carantină

de | 21/03/2020 | Județean, Sănătate

În județul Neamț sunt, la acest moment, 14 cazuri de pacienți cu coronavirus: unul din Sagna, doua din Bicaz, patru din Piatra Neamț și alte șapte, confirmate la același centru de carantină din zona Piatra Neamț.

La data de 21.03.2020 ora 8:30, situația la nivelul județului este următoare:

  • 14 persoane cu COVID-19;
  • 136 persoane in carantină;
  • 1807 persoane în auto-izolare la domiciliu;
  • 144 teste efectuate la persoanele in carantina;
  • 4 persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

Ce se întâmplă dacă vreun membru al familiei prezintă simptome sau are o altă urgență medicală în timp ce se află în autoizolare?

În cazul în care, pe parcursul celor 14 zile, vreun membru al familiei prezintă simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus (febră, tuse, dificultate în respirație) sau prezintă orice altă urgență medicală, contactați medicul de familie și/sau sunați la 112. Menționați, obligatoriu, că vă aflați în situația de autoizolare la domiciliu!

Limitați cât mai mult posibil contactul apropiat – la mai puțin de 1 metru, pentru mai mult de 15 minute – acoperiți-vă gura și nasul cu batistă când tușiți sau strănutați! Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun imediat, purtați mască de protecție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.