Spitalul Roman nu va interna pacienții cu COVID-19

de | 24/03/2020 | Sănătate, Local

Spitalul Municipal de Urgență Roman nu va trata, deocamdată, pacienții din Neamț cu coronavirus. Aceștia vor fi internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar Spitalul Roman va prelua cazuistica generală din județ. Informația a fost făcută publică de prefectul George Lazăr. De precizat că, înainte cu 24 de ore se vorbea despre situația inversă.

Astăzi am avut video conferință cu domnul Ludovic Orban, premierul României și cu domnul Ministru al Sănătății Victor Costache. La această întâlnire în sistem videoconferință, au participat și managerii Spitalelor din Neamț, cât și conducerea DSP Neamț. În urma discuțiilor purtate cu privire la situația medicală de la Neamț, a celor două spitale, s-a luat hotărărea ca internările pentru pacienții identificați pozitiv Covid-19 să se facă la Spitalul de Urgență Piatra Neamț.Urmează ca Spitalul de Urgență Roman să preia cazuistica generală din județul Neamț.
Am încredere în profesionalismul și devotamentul tuturor cadrelor medicale care asigură practic prima linie în lupta cu infecția de tip Coronavirus și sunt garantul sănătății noastre, a tuturor.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.