De ce Spitalul Roman nu este Spital covid: un cadru medical de la Spitalul Județean e pozitiv

de | 25/03/2020 | Sănătate, Județean

Spitalul Roman era pe lista Ministerului Sănătății pentru a deveni unitatea spitalicească care să primească pacienți cu noul coronavirus. Pe parcursul zilei de marți, 24 martie, acest lucrru s-a schimbat, iar Spitalul Roman a rămas unitate care va primi cazuistica generală din tot județul, în timp ce pacienții cu coronavirus vor fi internați la Piatra Neamț.

Motivul a fost explicat de premierul Ludovic Orban, în timpul conferinței de presă de marți seară. 

Avem o situație de îmbolnăvire la Spitalul județean Neamț, care a și fost în discuție în cadrul conferinței pentru că inițial se gândise ca spitalul pentru tratarea persoanelor infectate cu covid să fie Spitalul Roman, dar în urma acestui caz e posibil să se schimbe decizia și să fie Spitalul din Piatra Neamț care să fie dedicat tratării persoanelor care s-au contaminat cu coronavirus. Urmărim cu mare atenție, unde-au existat cazuri va trebui să testăm medicii și asistentele.

Ludovic Orban, premierul României

Conform Monitorul de Neamț, cadrul medical depistat pozitiv la COVID-19 ar fi asistenta-șefă a Secției de Interne a Spitalului Județean.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.