Coronavirus: Nu luați medicamente fără sfatul medicului

de | 31/03/2020 | Județean, Util

Pentru că din ce în ce mai multe persoane se lasă pradă sfaturilor găsite pe rețelele de socializare cu privire la tratarea noului coronavirus, autorițățile fac un apel  în rândul cetățenilor ca, pentru orice tratament, să apeleze la medicul curant sau la medicul de familie. 

Sfaturile vin din partea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Medicii sunt în măsură să decidă ce medicamente trebuie administrate în contextul pandemiei de coronavirus. Schema de tratament pe care o aveți prescrisă nu trebuie modificată, fără ca acest lucru să fie indicat de către medic. Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații neoficiale despre tratamente pentru COVID-19. Nu luați în considerare astfel de mesaje! Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute  pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Dacă aveți neclarități vă puteți informa doar din surse oficiale sau adresându-vă medicului dumneavoastră. Evoluția pandemiei este atent monitorizată de comunitatea științifică internațională.

comunicare IPJ Neamț

Totodată, autoritățile informează că studiile apărute până în prezent au constatat că la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării. De asemenea, chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare, adică sunt testate de două ori în termen de 24 de ore iar rezultatul ambelor teste este negativ, persoana nu mai este în stare febrilă și simptomele sunt ameliorate și rezultatele clinice și radiologice indică faptul că persoana este în afara orcărui pericol, aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni. Până la acest moment nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienți vindecați și externați.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.