Cozmanciuc: Operatorii economici pot solicita Certificate de Situație de Urgență, care se eliberează exclusiv online și gratuit

de | 06/04/2020 | Economic, Național

Operatorii economici a căror activitate a fost afectată de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2 pot solicita Certificate de Situație de Urgență. Aceste documente sunt utilizate în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități de creditare, amânarea la plată pentru serviciile de utilități sau invocarea de forță majoră (doar pentru IMM-uri).

Guvernul, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a realizat o aplicație dedicată eliberării Certificatelor de Situație de Urgență. Aplicația este activă și poate fi accesată pe platforma https://prevenire.gov.ro

Certificatele de Situație de Urgență sunt emise în două forme:

  • TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare).
  • TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Vreau să îi anunț pe toți operatorii economici a căror activitate este afectată de criza coronavirusului că pot solicita Certificate de Situație de Urgență. Ministrul Economiei, Energiei și mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că acest document se eliberează exclusiv online și este Gratuit. Totodată, este important să rețineți că este nevoie de semnătură electronică! Dacă nu există semnătura electronică certificatele de situație de urgență vor fi revocate. Guvernul PNL este alături de toți operatorii economici care sunt afectați de această criză sanitară. Împreună facem România bine.

deputat Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează CSU doar pe perioada existenței stării de urgență în România, la cerere, solicitanților, operatori economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS–CoV-2.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.