ApaServ: Nu folosiți apa din rețea pentru irigații. Am putea întrerupe furnizarea

de | 30/04/2020 | Util, Județean

Urmare a secetei prelungite, Compania Județeană Apa Serv SA aduce la cunostință faptul că apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti ale populaţiei, ale instituţiilor publice și ale operatorilor economici.

Pentru că traversăm o perioadă secetoasă, mulți utilizatori sunt tentați să utilizeze apa de la robinet pentru irigarea culturilor agricole, a gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie. Deși Compania Județeană Apa Serv S.A dispune de capacități suficiente pentru producerea și înmagazinarea cantității de apă potabilă necesară consumului casnic și menajer, utilizarea apei pentru irigarea culturilor agricole sau a grădinilor poate determina o creștere a consumului căreia nu îi putem face față. Acest lucru poate duce la diminuarea rezervelor de apă în rezervoare, ceea ce înseamnă că am putea fi puși în neplăcuta situație de a furniza apă după program în anumite zone sau chiar să întrerupem temporar furnizarea apei potabile pe parcusul zilei, până la refacerea rezervelor. Compania Judeţeană Apa Serv S.A va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor de apă.

comunicat ApaServ

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.