De pe 11 mai se depun online cereri pentru subvenții în agricultură

de | 07/05/2020 | Rural, Util

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță lansarea primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor pentru toamna anului 2019 și primăvara anului 2020, cunoscute de către fermieri și agricultori drept subvenții. 

Perioada de depunere a cererilor în cadrul submăsurii ,,Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor-destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 este între 11 mai și 30 noiembrie 2020. Aceste cereri se vor depune online pe www.afir.info începând cu ora 9.00 a primei zi menționate și până la ora 16.00 a ultimei zi. Solicitanții trebuie să îndeplinească cerințele de eligibilitate și conformitate menționate în Ghidul Solicitantului aprobat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ghid care poate fi consultat pe site-ul AFIR. Fondurile disponibile sunt de 15.000.000 de euro.

Totodată AFIR pune la dispoziție, gratuit, aplicația pentru telefonul mobil denumită Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC) cu care puteți accesa informațiile  Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu privire la produsele agroalimentare înregistrate pe scheme naționale și europene de calitate și pentru a vă putea conecta cu producătorii locali, fără intermediari.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.