Cazierul judiciar se poate elibera și fără programare

de | 22/05/2020 | Local, Administrație, Județean

Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț (IPJ Neamț) anunță că începând cu data de 25 mai 2020, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative Neamț revine la programul normal de lucru cu publicul, după cum urmează:

Ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliției Municipiului Roman:

  • luni – joi, între orele 08:30 – 10:30 şi 14:00 – 16:00;
  • vineri, între orele 08:30 – 10:30.

Ghişeul de lucru cu publicul din Piatra Neamţ:

  • luni – joi, între orele 08:30 – 12:00 şi 14:00 – 16:00;
  • vineri, între orele 08:30 – 12:00;

Ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliţiei Oraş Târgu Neamţ:

  • luni – joi, între orele 08:30 – 10:00 şi 13:00 – 15:00;
  • vineri, între orele 08:30 – 10:30.

Activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar nu se va mai desfășura în ordinea prezentării la ghișeu.

IPJ Neamț face apel la cetățeni să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorităţi (distanța minimă, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor).

Pe site-ul IPJ Neamț (link aici) există modele de cereri pentru eliberarea documentelor de cazier judiciar, astfel încât să economisiți timpul de stat la ghișeu prin prezentarea formularului direct completat. Mai mult, formularul poate fi transmis scanat și pe adresa de e-mail cazier@nt.politiaromana.ro, cu cel puțin 24 de ore anterior datei la care vă veți prezenta la ghișeu pentru ridicare.

IPJ Neamț îi roagă pe cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată.

Dacă aveți nevoie de certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) puteți solicita acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, fără să mai fiți nevoit să vă prezentați la ghișeu.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.