ITM cu ochii pe service-urile auto

de | 27/05/2020 | Județean, Economic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a fost implicat, în perioada 18–23 mai, într-o campania națională de verificare a companiilor din domeniul construcţiilor şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

În Neamț au fost verificați 55 de angajatori, inspectorii ITM constatând 139 de  deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate un număr de 108 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 194.600 lei .

În  domeniul relaţiilor de muncă au fost constatate 41 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 183.600 lei. La 5 angajatori au fost depistate 9  persoane care prestau muncă nedeclarată: 4 persoane nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, 4 persoane lucrau în perioada în care contractele individuale de muncă erau suspendate iar o persoană nu avea înregistrat contractul individual de muncă în REVISAL.

În  domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost constatate 98 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 51 de angajatori, cărora li s-au aplicat 98 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 lei. La doi angajatori au fost oprite din funcţiune două echipamente de muncă  pentru că exista un pericol iminent  pentru salariaţi de producere a unui accident de muncă.

Photo by Malte Lukaschus from Pexels

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.