Elevii din mediul rural sunt mai doritori de reîntoarcere la școală decât cei de la oraș

de | 28/05/2020 | Educație, Județean

De săptămâna viitoare se va reîncepe activitatea cu elevii din clasele terminale în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Chiar dacă fiecărui inspector școlar de la Inspectoratul Școlar Județean Neamț i-au fost repartizate unități de învățământ pentru a supraveghea pregătirea pentru acest moment în vederea respectării normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, inspectorul școlar general, Mihai Obreja, a mers în teritoriu pentru a se asigura personal că școlile sunt pregătite. Lucrul pe care l-a remarcat în urma acestor vizite a fost acela că elevii din mediul rural și-au manifestat dorința de a se reîntoarce la școală într-un procent mai mare decât cei din mediul urban.

La acest moment directorii unităților școlare cunosc numărul elevilor care vor participa la orele de pregătire pentru examenele naționale, Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureatul pentru absolvenții de liceu. M-a surprins plăcut să văd că numărul elevilor de la școlile din mediul rural care și-au anunțat prezența la școală în perioada 2-12 iunie este mai mare decât cel al elevilor din școlile de la oraș.

Mihai Obreja, inspector general, ISJ Neamț

Una dintre explicații ar fi că unii elevi nu au avut dotarea necesară pentru a participa la lecțiile online și de aceea doresc să fie prezenți pe parcursul acestor ore de pregătire pentru a mai acumula sau a consolida niște cunoștințe, înainte de examenele naționale. 

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.