Și cărțile intră în carantină. Reguli de acces la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”

de | 12/06/2020 | Local, Util

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” își redeschide porțile și își va relua, gradual, activitatea cu publicul, începând de luni, 15 iunie 2020. Accesul în bibliotecă se va face cu respectarea unor reguli obligatorii ce sunt impuse atât vizitatorilor cât și pesonalului.

Vor fi deschise pentru public secția de împrumut carte pentru copii și secția de împrumut carte pentru adulți, sala de lectură rămâne închisă iar serviciul Biblionet rămâne suspendat. Cititorii vor putea împrumuta cărți pentru acasă dar doar prin intermediul bibliotecarului, accesul la raft fiind restricționat.

Cei care au împrumutat cărți anterior suspendării activității bibliotecii le vor putea returna fără aplicarea de penalizări. Cărțile restituite vor sta în carantină pentru o perioadă de 3-10 zile.

Accesul în bibliotecă este permis în limita a două persoane, câte una pentru fiecare secție, cu păstrarea distanței de doi metri între persoane.

Programul pentru public va fi între orele 10:00-14:00 în zilele de luni, miercuri și vineri, iar marți și joi programul va fi între orele 12:00 -16:30.

Vizitatorii sunt obligați să poarte mască de protecție pe toată durata vizitei în bibliotecă, mască pe care fiecare și-o va procura individual, instituția specificând clar că nu pune la dispoziția utilizatorilor măști!

La intrarea în instituție, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant pentru încălţăminte aflat la intrare și soluția dezinfectantă pentru mâini.

Totodată, accesul în interiorul Bibliotecii se va realiza după verificarea temperaturii, persoanele cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius sau cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată).

Pentru a evita aglomerația și timpul de așteptare, instituția recomandă programarea telefonică sau prin e-mail.

La datele de contact de mai sus puteți comunica bibliotecarului titlurile solicitate și veți fi informați de disponibilitatea acestora și când vă puteți prezentala bibliotecă pentrua le ridica.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.