(Foto) Subsolul tehnic de la Spital: apă cu mizerii, țânțari și gândaci

de | 24/06/2020 | Fără categorie

Investițiile din ultimii de la Spitalul de Urgență Roman nu au rezolvat toate problemele unității spitalicești. Mai mulți angajați ai instituției ne-au trimis poze cu ceea ce spun că ilustrează starea subsolului tehnic al clădirii, mesajul acestora fiind că încălzirea vremii și vremea ploioasă din ultimele săptămâni au agravat o situație care există de mai multe luni. 

Sub protecția anonimatului, angajații spitalului au zis că riscul ca pacienții să plece și cu alte boli acasă există, atât timp cât insectele de la subsol urcă pe secții.  

Noi am avut țânțari în spital astă-iarnă, din cauza problemelor de la subsol. E jale: apă cu tot felul de minuni, mizerie, insecte de tot felul. Acum, din cauza vremii s-au înmulțit. Sunt mulți colegi care vin cu spray antițânțari de-acasă, pentru pacienți. Conducerea știe de problemă, am înțeles că ar fi și bani. Să câștige cine-o fi, doar să se rezolve cu ce-i acolo, e apa aproape de jumătate de metru în unele locuri. Tot subsolul spitalului e așa. E un risc pentru pacienți.

angajați Spitalul Roman

Pentru a afla punctul de vedere oficial al spitalului, am contactat purtătorul de cuvânt. Aceasta nu ne-a răspuns și am insistat telefonic, dar fără succes. Mult mai operativ a fost Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Ca urmare a discuției pe care a avut-o cu inRoman.ro, Firăstrău a precizat că va trimite o echipă de control la Spitalul Roman. 

În luna mai, Consiliul Județean Neamț a alocat 450.000 lei pentru înlocuirea țevilor de ape uzate și ape pluviale de la subsolul Spitalului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.