S-a încheiat examenul de Bacalaureat

de | 25/06/2020 | Educație, Județean

Candidații la Examenul de Bacalaureat au scăpat, parțial, de emoții. Au susținut ultima probă din cadrul acestui examen, și anume proba la alegere a profilului și a specializării.

În județul Neamț, dintre cei 3.643 de candidați înscriși, doar 3.551au fost astăzi sub presiunea ultimei probe scrise dintre care 1.262 la Biologie, 93 la Chimie, 248 la Fizică, 5 la Economie, 8 la Filozofie, 1116 la Geografie, 235 la Informatică, 507 la Logică și argumentare, 102 Sociologie și 67 la Psihologie.

După ce la proba de ieri, 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă, astăzi un alt  ,,curajos” a fost eliminat pentru tentativă de fraudă și nu va mai avea dreptul de a participa la  următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00 , numele și prenumele candidaților fiind anonimizat, ca și la Evaluarea Națională.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.