Doar o medie de 10 în Neamț după primele rezultate la Bacalaureat

de | 30/06/2020 | Județean, Educație

Candidații care au susținut săptămâna trecută examenul de Bacalaureat au aflat rezultatele care nu sunt mai bune, ca procent de promovabilitate, față de anul trecut. Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 64,89%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 69,48%, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare 32,60%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 3,38%. 

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.368 de candidați, dintr-un total de 3.649 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.220 candidați sunt din promoția curentă, 148 de candidați sunt din promoțiile anterioare, iar 5 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Un singur candidat a obținut media 10, 20 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 142 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, 118 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Contestațiile s-au depus atât în format fizic, cât și electronic, în ziua afișării rezultatelor, 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 dar pot fi depuse și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.