Arestat preventiv pentru înșelăciune, delapidare și spălare de bani

de | 08/07/2020 | Justiție, Local

Un bărbat de 49 de ani din Roman nu a înțeles sensul proverbului „Ulciorul nu merege de multe ori la apă”. Ghinionul său deoarece pentru faptele sale repetate va răspunde în fața legii.

În fapt, în decembrie 2018, bărbatul împreună cu alte două persoane a constituit un grup infracțional, în vederea săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune prin inducerea în eroare a reprezentanților operatorilor economici având ca obiect de activitate producția și comercializarea de materiale de construcție, delapidare prin însușirea mărfurilor aflate în stocul unei societăți comerciale și spălare de bani, după cum a rezultat din ancheta polițiștilor. De asemenea, în perioada ianuarie-iunie 2019, a acționat în numele aceleași societăți comerciale și folosind calitatea mincinoasă de director economic a indus și menținut în eroare pe parcursul relației comerciale pe reprezentanții mai multor societăți comerciale având ca obiect de activitate producția și comercializarea de materiale de construcție, achiziționând mărfuri în valoare de peste 1.700.000 de lei, emițând mai multe bilete la ordin fără acoperire și omițând să mai achite contravaloarea produselor. Totodată, în aceeași perioadă, cele trei persoane și-au însușit materiale de construcții în valoare de peste 2.000.000 de lei, pe care le-au valorificat în regim nefiscalizat la prețuri mult diminuate.

Ieri, 7 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au pus în aplicare mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emis de către Curtea de Apel Bacău, față de bărbatul de 49 de ani, din Roman, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. Acesta a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.