Ce bugetari vor beneficia de tichetele de vacanță

de | 10/07/2020 | Social, Economic, Județean

De trei ani de zile, angajații din sistemul bugetar beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, pe care le pot utiliza pentru a petrece concediul în România. Anul acesta, din cauza faptului că țara noastră a fost în stare de urgență în contextul pandemiei de coronavirus și apoi în stare de alertă, acordarea acestor drepturi a fost pusă sub semnul întrebării.

Angajații din învățământ vor primi aceste carduri pe parcursul lunii iulie. La sfârșitul lunii iunie a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Educației și Cercetării prin care s-a stabilit modalitatea de acordare a acestor carduri. 

Angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță pe suport electronic, pe parcursul acestei luni. Pe 30 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 4635/2020 prin care se stabilește modalitatea de acordare a acestei indemnizații de concediu. Aceasta este în valoare de 1450 de lei, va fi pe suport electronic și se reține impozit 10% în luna în care au fost acordate. Cardurile de vacanță au valabilitate un an de zile de la data emiterii. Deja au fost aprobate sumele de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț și acum urmează ca unitățile de învățămât să facă solicitările către furnizorii de vouchere de vacanță. Acum depinde de cât de repede acționează fiecare uniotate de învățământ, având în vedere că este deja destul de târziu pentru ca oamenii să-și facă rezervări. Îi asigur pe colegii mei că vor primi acest drept și nu neapărat pentru că ne iubesc guvernanții, ci pentru că se încearcă o resuscitare a turismului românesc.- profesor Gabriel Ploscă, lider FSLI  Neamț

 Și angajații Spitalului Municipal de Urgență Roman vor beneficia de aceste vouchere de vacanță în format electronic, însă nu se știe cu exactitate perioada acordării lor. 

Voucherele de vacanță ce le revin angajaților din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt prinse în bugetul anului 2020 și urmează a fi distribuite angajaților, în format electronic.- Laura Trifan, purtător de cuvânt SMU Roman

Unitățile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț încă sunt în așteptarea acestor vouchere de vacanță. După cum a declarat Magda Vasilache, purtător de cuvânt al instituției, nu se știe cu exactitate când se vor primi aceste vouchere deoarece se așteaptă undă verde de la bugetul Consiliului Județean.

În schimb, angajații Primăriei Roman nu vor avea parte de aceste tichete în 2020. Banii au fost redirecționați către un alt serviciu al instituției în luna aprilie, în contextul pandemiei.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.