Spitalul Județean se redeschide, dar mai încet. Mulți pacienți vor ajunge tot la Roman

de | 17/07/2020 | Sănătate, Local

După ce conducerea județului a anunțat faptul că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se redeschide pacienților non-covind începând de luni, 13 iulie, unii pacienți din zona Piatra Neamț sau aparținători ai pacienților au scris jurnaliștilor că afirmațiile sunt neadevărate și că autoritățile dezinformează, pentru că cei care ajung la Spitalul Județean sunt trimiși tot la Spitalul din Roman. 

Noul purtător de cuvânt al Spitalului Județean Neamț a precizat, pentru inRoman.ro, că deschiderea Spitalului Județean Piatra Neamț după această perioadă necesită recompartimentare semnificativă deoarece riscul infectării cu Covid 19 este crescut.

Această unitate sanitară în următoarea perioadă va asigura asistența medicală pentru pacienți covid pozitivi, suspect covid și non covid. În acest caz este necesară o triplă compartimentare dar și o multiplicare a circuitelor. Personalul medical trebuie redistribuit pentru a putea asigura cea mai bună asitenta medicală posibilă. Această compartimentare duce la pierderea spațiilor din saloane și a numărului de paturi. Odată cu acest anunț din presă, UPU Piatra Neamț a fost asaltat de un număr de persoane cu diferite patologii și diferite grade de urgență. Internarea  în urgență a pacienților impune izolarea acestora  în saloane conform protocoalelor, iar numărul de spații este limitat.  

dr. Ștefan Gheorghincă, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Neamț

Dr. Gheorghincă a precizat că la Spitalul Județean s-au prezentat și pacienți care nu sunt urgente medico-chirurgicale, iar acestea au fost consultate și rugate să se programeze pentru a putea asigura cele mai bune condiții de izolare și distanțare socială. 

Menționăm că în această perioadă s-au internat urgențe în limita locurilor disponibile de izolare. În prezent în Spitalul Județean Piatra Neamț se află un număr de  28 pacienți negativi, acest număr va crește treptat pentru a asigura izolarea și distanțarea între pacienți, astfel încât în data de 20.07.2020 vom putea asigura internări până la limita propusă în plan. În ceea ce privește pacienții cronici, pentru aceștia se va găsi în curând o modalitate de internare, fără a li se condiționa în vreun fel acest lucru.

dr. Ștefan Gheorghincă, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.