Peste 100 de dascăli  din Neamț vor trece miercuri prin febra examenului de definitivat

de | 21/07/2020 | Educație, Județean

Miercuri, 22 iulie, 121  de cadre didactice din județul Neamț vor susține proba scrisă în cadrul examenului de definitivare în învățământ, după cum arată lista fișelor validate publicată pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării.

În luna noiembrie a anului 2019, în județul nostru, 133 de dosare au fost admise de către ISJ Neamț, însă, pe 8 iulie, 12 fișe ale candidaților nu au fost validate, 11 candidați au făcut cerere de retragere iar unul nu a avut vechimea corespunzătoare.

Pentru a susține acest examen, profesorii ar fi trebuit să susțină două inspecții la clasă, însă anul pandemiei a adus și unele modificări, fiind acceptată și o singură inspecție și, bineînțeles, evaluarea portofoliului profesional. Pentru ambele, candidatul a fost notat fără a avea drept la contestație. Nota minimă pentru promovarea probei scrise este 8.

Examenul va dura 4 ore și este organizat în centre stabilite de inspectoratele școlare. În Neamț  centrul de examen este la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț. Candidații trebuie să fie prezenți în săli între orele 8.00-8.45 având asupra lor actul de identitate și se vor respecta normele în vigoare împotriva îmbolnăvirii cu COVID 19. Acest examen este foarte important pentru cariera de dascăl fiindcă, prin promovarea lui, profesorii capătă dreptul la practică în învățământul preuniversitar. Pe data de 29 iulie se vor afișa primele rezultate, pe 29 și 30 iulie se pot depune contestații, iar pe 4 august vor fi afișate rezultatele finale.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.