În atenția candidaților care au susținut examenul de titularizare – precizări privind depunerea contestațiilor

de | 03/08/2020 | Județean, Educație

Primele rezultate ale candidaților care au participat la  concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar vor fi afișate marți, 4 august. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a publicat câteva precizări cu privire la depunerea contestațiilor. Acestea pot fi depuse la sediul ISJ Neamț sau online ( office@isjneamt.ro), pe 4 august (până la ora 21) și pe 5 august ( până la ora 12), iar inspectoratul le va transmite către centrele de evaluare.

Tot pe site-ul inspectoratului școlar se găsește și formularul tipizat de contestație. Candidații trebuie să depună personal acest formular sau printr-un împuternicit care să dețină procură notarială în original, iar în cazul în care se folosește poșta electronică candidatul trebuie să anexeze și copia actului de identitate.

Nu se pot contesta lucrările altor candidați. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 11 august la sediul ISJ Neamț sau pe site-ul https://titularizare.edu.ro.

Pentru a fi titular în învățământ, dascălii trebuie să obțină la proba scrisă minim nota 7, iar pentru a ocupa un post pe o perioadă determinată, minim 5. Asta în cazul în care sunt posturi disponibile, fiindcă, de multe ori, candidați care au obținut note mari la acest concurs  nu au reușit să se titularizeze din cauză că nu au fost posturi/catedre viabile pentru cel puțin 4 ani.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.