Teodora Baciu: “Primăria Roman nu mai vrea să renunțe la Apa Serv. Decizia, posibilă monedă de schimb politic”

de | 05/08/2020 | Local, Administrație, Politică

Teodora Baciu, candidatul Partidului Împreună Pentru Moldova la funcția de primar al municipiului Roman, atrage atenția asupra faptului că administrația locală a decis să continue colaborarea cu Apa Serv ca furnizor de servicii apă/canal, chiar dacă în urmă cu șase luni administratorii urbei au făcut un întreg show mediatic în care anunțau că Romanul va trece la ApaVital, după ce orașul a rămas câteva luni fără apă sau cu program de furnizare a apei. Între timp, niciuna dintre cerințele romașcanilor – contorizare separată, dispecerat local etc – nu a fost îndeplinită.

Potrivit directorului consiliului de administrație al Apa Serv, Constantin Iacoban, în urmă cu două săptămâni administrația romașcană a înștiințat în scris compania că intenționează să rămână client al Apa Serv. Anunțul a fost făcut în emisiunea “Cafeau de dimineață” transmisă live pe pagina de Facebook a cotidianului “Mesagerul de Neamț”.

Primăria municipiului Roman, în urmă cu două săptămâni, a trimis o adresă către Apa Serv Neamț prin care a anunțat faptul că nu mai face procesul de trecere la Apa Vital Iași. În urmă cu șase luni primăria se spunea că Apa Serv este o companie cu care nu se poate colabora și că sunt probleme în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite. Acum Apa Serv a devenit o companie cu care primăria a decis să meargă mai departe, a devenit o companie de perspectivă, făra ca noi, romașcanii, să fim anunțați de această schimbare la 180 de grade.

Teodora Baciu

Pe data de 13 februarie 2020, Consiliul Local Roman a aprobatinițierea procedurii de rezililiere din culpa operatorului a Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciilor Publice nr. 28/2009, aprobat prin H.C.L. nr. 106 din 06.08.2008 privind aprobarea concesionării directe a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi a bunurilor aferente acestora către Compania Judeţeană Apa Serv S.A. Neamţ”. După ședința de Consiliu Local, primarul Lucian Micu și deputatul Laurențiu Leoreanu au ținut o conferință de presă în care au explicat care sunt cauzele deciziei.

Dat fiind că această companie județeană, Apa Serv, nu-și poate îndeplini corespunzător obligațiile pe care le are sumate prin contract, am luat decizia și putem din punct de vedere a prevederilor contractuale să denunțăm unilateral contractul din culpa operatorului. Fiecare dintre noi suntem interesați să plătim un preț cât mai mic pentru serviciile de apă și canalizare iar compania Apa Vital are unul din prețurile cele mai mici din țară și oferă servicii de calitate.

Lucian Micu

Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, a spus că Romanul se poate desprinde iar partea de investiții în Roman să se alipească la proiectul Apa Vital și să primească finanțare de la ministel. Mai mult decât atât am spus că vrem o modernizare substanțială a rețelelor din municipiul Roman și ni s-a spus că se poate face. A treia veste bună este că trebuie să dăm Apa Serv doar parte de contribuție din master planul pe care a pus-o Apa Serv. Este un moment istoric în ceea ce înseamnă deservirea Romanului cu servicii publice

Laurențiu Leoreanu

Anterior conferinței de presă și ședinței de Consiliu Local, conducerea Apa Vital a susținut o prezentare la Roman iar presa din Roman, o parte din consilierii locali și Lucian Micu au făcut o vizită la campania ieșeană, concluzia evenimentelor fiind că ApaVital a implementat soluții și tehnologii mult superioare Apa Serv.

Întrebarea mea pentru Primăria Roman: de ce nu ați anunțat romașcanii de această nouă decizie? Justificați decizia luată! De ce nu ne spuneți adevărul? Ar putea fi această decizie o monedă de schimb politic între anumite persoane? Care este de fapt adevărul din spatele acestei mutări.

Teodora Baciu

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.