Alți bani ai romașcanilor vor fi… îngropați în Groapă

de | 14/08/2020 | Local, Administrație

Administrația locală vrea să aloce alte milioane de lei pentru lucrările din Pietonal. Conform unui proiect de hotărâre, devizul de lucrări din 2018 nu mai este valabil, iar noul deviz vine cu dublarea sumei care se dorește a fi cheltuită în Pietonal.

În martie 2018, prin hotărâre de Consiliu Local s-a aprobat devizul general pentru “rest de executat modernizare Pietonal Ștefan cel Mare”, în valoare totală de 3.055.977 lei, TVA inclus.

În luna august 2020, Primăria vrea să modifice cuantumul cheltuielilor. Mai exact, să-l dubleze: de la 3.000.000 lei, la 6.086.705,4 lei.
Motivarea dublării cheltuielilor este explicată foarte pe scurt:

“Contractul încheiat a ținut cont de impactul O.U.G. nr. 114/2019 asupra costurilor legate de manoperă cât și de influența care s-a transmis către prețul materialelor, a utilajelor și transporturilor. În plus au apărut necesare unele lucrări suplimentare datorită unor cauze ce țin de timpul trecut între data elaborării proiectului și momentul când se execută efectiv lucrările. Este necesară în acest sens corelarea Devizului general inițial cu necesarul de lucrări pentru finalizarea Modernizării Pietonal Ștefan cel Mare, proiect început din 2007.”

Rezultatul “modernizării” continue a Pietonalului în ultimii 13 ani îl vedem cu toții, dar nu la fel cum se vede din birourile Primăriei. În luna ianuarie, Lucian Micu (pe atunci primar al Romanului) declara că: “Per ansamblu sunt mulțumit de calitatea lucrărilor din pietonal însă în mod particular sunt câteva lucruri care trebuie remediate.” Acele “câteva lucruri” înseamnă, însă, o cheltuială de milioane de lei noi din bugetul local.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.