Județul Neamț inclus în zona roșie de autoritățile Belgiene

de | 15/08/2020 | Județean, Sănătate

 Începând din data de 14 august, Belgia a introdus mai multe județe din România în zona roşie, printre ele aflându-se și județul Neamț, alături de Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui, Bucureşti, Ilfov, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare și Sălaj.

Acestea se alătură altor județe incluse în zona roșie în data de 1 august, ceea ce face ca doar locuitorii din județele Timiș, Arad, Hunedoara, și Caraș-Severin să poată călători fără restricții în țara unde sunt localizate cele mai importante instituții ale Uniunii Europene. 

Toate persoanele care sosesc intră în Belgiei din aceste județe trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară, testarea fiind dispusă de medicul curant sau medicul de familie al călătorului.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.