Noi concursuri organizate de ISJ Neamț pentru posturile neocupate din învățământ

de | 19/08/2020 | Județean, Educație

Între 26 august și 3 septembrie vor fi organizate, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, concursuri pentru ocuparea posturilor rămase libere, pe o perioadă determinată. Primul concurs se va desfășura pe data de 1 septembrie și vizează cadrele didactice calificate care nu au participat la concursul național de ocupare a unui post/catedră în învățământ, sesiunea 2020. Proba scrisă se va desfășura în aceleași condiții ca și proba scrisă a concursului național de titularizare, va dura 4 ore, iar candidații trebuie să obțină minim nota 5. Calendarul desfășurării acestui concurs este următorul:

  • 26-27 august 2020- depunerea și înregistrarea dosarelor, revizuirea fișelor de înscriere;
  • 31 august 2020- organizarea și desfășurarea la nivelul inspectoratului școlar județean a probelor orale/intensiv/bilingv și comunicarea  rezultatelor;
  • 1 septembrie 2020-  desfășurarea probei scrise și afișarea rezultatelor;
  • 1-3 septembrie- depunerea contestațiilor, analizarea, rezolvarea acestora și afișarea rezultatelor.

Personalul didactic fără studii corespunzătoare postului poate participa la testarea care va avea loc în perioada 31 august-1 septembrie. Testarea constă în interviu și lucrare scrisă și se pot prezenta persoane care au absolvit cel puțin liceul, cu diplomă de bacalaureat. Lucrarea scrisă se va susține înaintea interviului, va dura 3 ore și are o pondere de două treimi din nota finală, restul de o treime fiind reprezentată de nota obținută la interviu. Nota minimă pe care candidații trebuie să o obțină pentru a promova examenul este 5. Testarea cadrelor necalificate se va face după următorul calendar:

  • 27-28 august 2020- depunerea și înregistrarea dosarelor;
  • 31 august-1 septembrie- desfășurarea probei scrise, a interviului și comunicarea rezultatelor;
  • 1-3 septembrie- depunerea contestațiilor, analizarea, rezolvarea acestora și afișarea rezultatelor;

Locul unde se vor depune dosarele și se vor desfășura cele două concursuri este Școala Gimnazială Nr. 5, Municipiul Piatra-Neamț.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.