25 de elevi și un salariat de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman depistați cu COVID-19

de | 22/08/2020 | Local, Sănătate

 Focar de COVID-19 la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, după cum reiese dintr-un comunicat oficial al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, în contextul necesității internării unui beneficiar în altă unitate și a monitorizării periodice conform Metodologiei de supraveghere a COVID 19, a fost depistat, în 14 august, 1 caz covid-19 pozitiv. În cadrul anchetei epidemiologice au fost testați 47 de elevi și 17 salariați. În data de 20 iulie au fost confirmați covid-19 pozitivi 25 de elevi și 1 salariat – care urma să revină în activitate din concediu. 2 persoane (salariatul și 1 elev) au fost internate în spitalele suport covid din județ. Starea de sănătate a celorlalți elevi a fost evaluată, în unitate, de catre un medic infecționist.

Copiii sunt izolați în centru și sunt monitorizați de către personalul medical al centrului. A fost dispusă carantinarea unității, începând cu 21 august, cu gruparea beneficiarilor pe negativi/pozitivi și organizarea personalului în ture de 14 zile la serviciu și 14 zile la domiciliu. A fost efectuată dezinfecția spațiului și au fost refăcute stocurile de echipamente de protecție și materiale sanitare.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.