Sute de pelerini prezenți la hramul Mănăstirii Giurgeni

de | 09/09/2020 | Rural, Religie

Prima mare sărbătoare a anului bisericesc este Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită de creștinii ortodocși și catolici pe 8 septembrie. Mănăstirea Giurgeni a îmbrăcat în această zi straie de sărbătoare, hramul mănăstirii fiind stabilit pe 8 septembrie, nu întâmplător ci și datorită faptului că aici se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Peste 1000 de pelerini au fost prezenți în acest loc, pe care unii îl compară cu Raiul, pentru a participa la marea sărbătoare creștină.

Un sobor de preoți a oficiat slujba, iar prezența Înaltpreasfințitului  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a bucurat inimile celor prezenți. Gazdele au fost la înălțimea așteptărilor, fiind vestite pentru ospitalitatea de care dau dovadă cu toți cei care le calcă pragul.

Romașcana Ioana Tecuceanu a fost una dintre persoanele care s-au bucurat, alături de sutele de pelerini prezenți, în zi specială la Mănăstirea Giurgeni, iar declarația ei confirmă faptul că atmosfera a fost una înălțătoare, care nu poate fi descrisă în cuvinte.

Pe 8 septembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și a Maicii Sale, am reușit și eu să ajung la Mănăstirea Giurgeni care astăzi și-a sărbătorit Ocrotitoarea sau au sarbatorit-o pe Stapână, asa cum o numește părintele  stareț, protosinghelul Nicolae. Bucuria a fost încununată și de prezenta Înaltpresfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, diaconi si maici, care astăzi l-a hirotonit în treapta de preot pe Diaconul Ghionoiu Vlad Ionuț. Ca de fiecare dată, bucuria și emoția sărbătorii au fost prezente, ne-am bucurat să fim în jurul icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni și am aprins o lumânare la mormântul regretatului stareț Arihmandritul Antonie Jeflea. Astăzi, cu mic cu mare, au participat oameni din întreaga eparhie a Romanului și Bacăului, dar și din alte eparhii. La final, Înaltpresfințitului a ținut un cuvânt de învățătură, iar cele peste 1300 de pachete pregătite de maici au fost dăruite credincioșilor prezenți la slujbă.

Ioana Tecuceanu
hram Giurgeni 1
hram Giurgeni 3
hram Giurgeni 4
hram Giurgeni 5

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.