Flotele de mașini cu motoare termice vor fi interzise în Belgia

de | 01/10/2020 | Acces Europa, Economic

Partidele din coaliția responsabilă să formeze un nou guvern federal în Belgia, numită Coaliția Vivaldi, a decis să interzică firmelor să mai cumpere flote de mașini dotate cu motoare termice.

Deocamdată, nu s-a stabilit de când și cum va fi aplicată noua reglementare, care deschide calea altor guverne din Europa să interzică automobilele convenționale în orașele europene.

Anunțul făcut de coaliție spune că vor fi acceptate doar “mașini de companie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon”, însă politicienii belgieni vor trebui  să definească clar ce se înțelege prin asta. Opozanții susțin că măsura va afecta puternic piața auto și așa slăbită de pandemia de COVID-19.

Coaliția Vivaldi, formată din șapte partide (socialiști, liberali, ecologiști și două formațiuni creștin-democrate flamande), dorește ca astfel Belgia să ajungă la neutralitate în ceea ce privește emisiile de carbon pentru a respecta standardele de mediu impuse de Uniunea Europeană până în 2026.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii