70 de ani de la desființarea abuzivă a Județului Roman

de | 01/10/2020 | Editorial

Lună neagră.

Comemorăm 70 de ani de când, în Răpciunele lui 1950, romașcanii care se culcaseră în istoricul giudeț, ajungeau să se trezească într-un raion sovietizat dintr-o regiune inventată de capetele pătrate comuniste. Titulatura oficială a infamiei este Legea nr. 5 / 7 septembrie 1950. Ca o culme a batjocurii bolșevice, Județul Roman era abuziv desființat tocmai la timpul când oamenii începuseră culesul roadelor pământului.

Mândria locală romașcană este măcinată încontinuu de șapte decenii încoace de măruntele patimi proletare ale partidului unic și ale ideologiei comuniste radicale care uniformizase creierele, oamenii, istoria, supunând-o unui rapt imbecil.
70 de ani de furt calificat pe care nu-l anchetează niciun procuror din nicio direcție de crimă organizată.
Hoții nu se toarnă unii pe alții, își țin partea ca să-și ia tainul: intrarea în grații. Când colo, ce să vezi? Au intrat în greața istoriei neamului.

Să răscolim trecutul, nu să-l îngropăm neștiut!

Să rememorăm, pe fiecare palmă de pământ a județului nostru, măreția spiritului și a nobilului caracter ce au însoțit romașcanii în propriul lor județ vreme de 86 de ani (între 31 martie 1864 și 7 septembrie 1950).

Nimic nu trebuie lăsat în urmă.

Este legea sfântă a pământului românesc.

Este datul istoric ce nu poate fi șters de nicio radiere administrativ-teritorială.

Articol scris de Daniel Marcu

0 Comentarii