Prefectura Neamț, victorie în primă instanță împotriva Danielei Soroceanu

de | 05/10/2020 | Administrație, Județean

Prefectura Neamț a câștigat, în primă instanță, procesul pe care l-a intentat fostului prefect, Daniela Soroceanu. Este vorba despre un proces de recuperare a unei sume de bani de la Daniela Soroceanu, după ce un ordin de prefect a fost anulat de instanță.
Mai exact, Daniela Soroceanu a emis, în 2018, un ordin de prefect prin care l-a demis pe Laurențiu Dulamă din funcția de vicepreședinte și din cea de consilier județean, pe motiv de “incompatibilitate” (firma soției avea contract cu ApaServ, singurul furnizor de apă și canalizare din județ).

Dulamă a mers în instanță și, un an mai târziu, a câștigat definitiv. Nu doar dreptul de a reveni pe funcție, ci și salariile pe care nu le-a primit în perioada în care a stat pe margine. Cea mai mare parte din bani, peste 200.000 lei, au fost plătiți din bugetul Consiliului Județean, în timp ce suma de 2.360 de lei a fost plătită de Prefectură, reprezentând cheltuieli de judecată.

Luni, 5 octombrie, prefectul George Lazăr a anunțat că Prefectura a câștigat procesul la Judecătoria Piatra-Neamț.

Judecătoria Piatra Neamț a decis să admită cererea Prefecturii. Este vorba despre o acțiune în răspundere delictuală pentru suma de 2360 lei. Această hotărâre poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Nu este definitivă, dar este o hotărâre în primă instanță.

Instituția Prefectului Neamț, din fondurile Ministerului, a plătit această sumă de bani numitului Dulamă Laurențiu Cristinel, pentru că acesta a fost demis din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, prin ordin al prefectului Daniela Soroceanu și, ulterior, acesta a câștigat în instanță atât dreptul de a reveni pe funcția avută înainte de a fi demis în mod nelegal, cât și aceste cheltuieli pe care Instituția Prefectului a fost obligată să le achite și le-a achitat.

Prefectul a precizat că, în mod normal, același lucru ar fi trebuit să-l facă și cei de la CJ Neamț pentru arecupera cei peste 200.000 lei plătiți lui Dulamă, având în vedere că aceste sume reparatorii sunt plătite din bani publici. George Lazăr și-a exprimat speranța că viitorii consilieri județeni vor face demersurile necesare pentru a cere recuperarea banilor de la Daniela Soroceanu.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.