Eurodeputații aprobă schimbările propuse la nivelul Comisiei Europene

de | 07/10/2020 | Politică, Acces Europa

Parlamentul a aprobat miercuri numirea lui Mairead McGuinness pe postul de comisară și schimbarea portofoliului vicepreședintelui executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Mairead McGuiness (Irlanda), în prezent vicepreședintă a Parlamentului European, va deveni comisară responsabilă pentru stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital. Numirea ei a fost aprobată cu 583 voturi pentru, 75 împotrivă și 37 abțineri.

Schimbarea portofoliului vicepreședintelui executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis (Letonia), a fost aprobată cu 515 voturi pentru, 110 împotrivă și 70 abțineri. El devine comisar responsabil pentru comerț.

Aceste schimbări la nivelul Comisiei Europene au loc după ce comisarul pentru comerț Phil Hogan și-a dat demisia la sfârșitul lunii august.

La 2 octombrie, fiecare dintre candidați a participat la o audiere publică de trei ore în Parlamentul European. În cursul acesteia, eurodeputații le-au putut evalua competențele pentru portofoliile menționate.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.