51 de pescari contribuie la bugetul țării cu peste 30.000 lei

de | 07/10/2020 | Județean, Actualitate

Jandarmeria Neamț, împreună cu Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț și Garda de Mediu, patrulează malurile râurilor și lacurilor din județ cu scopul de a preveni și combate braconajul. Pescarii știu asta, cu toate acestea, hobby-ul e mai mare decât frica de autorități.

De la începutul anului, 258 de pescari au fost părăsiți de noroc în prezența autorităților iar 207 dintre ei au răsuflat ușurați pentru că au primit doar avertismente scrise. Pentru ceilalți 51, n-a tras peștele cât i-au putut amenda jandarmii, amenzile cumulând 32.000 lei. Unii dintre pescari nici măcar nu “jucau cinstit” în raport cu peștii, jandarmii prinzându-i cu plase de tip monofilament, acestea fiind ridicate pentru a fi predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Neamț atrage atenția cetățenilor că firul întins se ține și cu permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.