Guvernul vrea să ofere noi facilități contribuabililor

de | 08/10/2020 | Național, Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a precizat că Guvernul intenționează să ofere mai multe facilități în perioada următoare, pentru ca efectele pandemiei să fie mai ușor de gesionat de contribuabili.

Principalele declarații ale ministrului Cîțu:

  • Printr-o ordonanță se eșalonează plata pentru 12 luni, pentru toți contribuabilii care nu au obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență. Cererea va trebui depusă până la 15 decembrie.
  • Scutirea de la plata impozitului specific a unor operatori din domeniul HoReCa până la sfârșitul anului 2020.
  • Cheltuielile companiilor pentru testele COVID-19 efectuate din buget propriu, pentru angajați: propunem angajatorului ca aceste cheltuieli să fie deductibile. Acest cost este transferat astfel către stat.
  • Reducerea impozitelor pe clădiri sau scutiri de la plata taxei pe clădiri. Termenul a fost în 30 septembrie, dar se prelungește până la 21 decembrie. Facilitatea se acordă în baza unei solicitări. Scutirea e de până la 50%, în funcție de ceea ce vor decide autpritățile locale. 

Aceste măsuri propuse de Ministerul Finanțelor se află în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.