Agenția Națională de Știință a Australiei: coronavirusul poate rezista pe telefoane și bancnote 28 de zile

de | 11/10/2020 | Sănătate

Noul coronavirus, SARS-Cov-2, poate rămâne infecțios pe suprefețe precum ecranele telefoanelor, bancnote, și pe oțel inoxidabil până la 28 de zile, conform unui studiu al Agenției Naționale de Știință a Australiei citat de BBC.

Până acum se știa că virusul se transmite prin tuse, strănut și vorbit dar și cu ajutorul particulelor de aer, sau poate fi “luat” de pe suprafețe precum metal sau plastic. Studiile anterioare arătau că SARS-Cov-2 poate supraviețui pentru două sau trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțelul inoxidabil.

Australienii au desfășurat experimentul la temperatura constantă de 20 de grade Celsius și pe întuneric, pentru că e deja dovedit că razele UV ucid virusul. 

Surpriza studiului a fost că virusul a fost prezent pe suprafețe și în ziua 28 a experimentului, spre deosebire de virusul gripal care dispare după 17 zile.

Între timp, oamenii de știință din Marea Britanie au început testarea unui vaccin dezvoltat în 1921 pentru a vedea dacă este eficient și împotriva COVID-19. Este vorba de vaccinul BCG, conceput împotriva tuberculozei și cu care mulți români au fost vaccinați în copilărie. Vaccinul funcționează ca un antrenor al sistemul imunitar împotriva unei anumite anumite infecții, dar studiile arată schimbările din sistemul imunitar sunt mult mai mari și îmbunătățește reacția organismului pneumonie sau infecții ale nasului, gâtului și plămânilor.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.