Cine este Mara Calista, surpriza de pe locul trei din lista PNL la Camera Deputaților?

de | 15/10/2020 | Județean, Politică

Conducerea PNL Neamț a votat lista candidaților la alegerile parlamentare. Dacă nume ca Eugen Țapu Nazare, Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu nu sunt o surpriză pentru nimeni, pe locul trei o găsim pe Mara Calista, care este prezentată ca o mare achiziție a organizației nemțene, cu descrierea „unul dintre cei mai activi deputați din Camera Deputaților”.

Cine este Mara Calista?

Mara Calista a fost aleasă în 2016 deputat în circumscripția electorală nr. 36 din Teleorman iar în tot intervalul acesta de timp a avur 48 luari de cuvânt în 38 de ședințe, 3 declarații politice depuse în scris, 119 propuneri legislative, 31 de întrebări și interpelări și 20 de moțiuni.

Ciferele nu o avantajează, spre exempul Laurențiu Leoreanu a avut de trei ori mai multe luări de cuvânt (151), 45 de întrebari si interpelari și a depus 25 de moțiuni. Numai la propuneri legislative ia bătaie Laurențiu Leoreanu, Mara Calista semnând cu trei mai mult. În schimp, a fost foarte activă în presă: are propriul blog pe site-ul adevarul.ro și are apariții în mai toată presa națională, inclusiv în cea mondenă.

Parcurs profesional

Mara Calista își are originile în Rădăuți, dar, conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, a absolvit Colegiul Mihai Eminescu din București, apoi Facultatea de Ştiinţe Politice și are un master în „Politică, Gen şi Minorităţi”.

Înainte de a intra în Parlament la 28 de ani, declara că este membră a PNL de șapte ani. A fost șefă de cabinet pentru Bogdan Olteanu, consilier parlamentar pentru ex-președintele PNL Alina Gorghiu și consilier personal pentru fostul premier Dacian Cioloș, iar o perioadă a făcut parte și din consiliile de administrație al Oil Terminal Constanța și al Loteriei Române.

Ce a făcut în Teleorman?

Conform jurnalistei Carmen Dumitrescu, după ce a devenit parlamentar, Mara Calista s-a evaporat pur și simplu după campania electorală. Ce-i drept, a fost foarte activă în a trimite comunicate de presă, dar prezența în teritoriu a fost ca și inxestentă: nu numai că nu a ținut audiențe, dar nu a apărut nici măcar la depuneri de coroane sau alte astfel de evenimente la care politicienii nu ratează ocazia să puncteze la capitolul imagine. Pe surse am aflat informația că transferul la Neamț ar surveni și ca urmare a unor conflicte cu președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.