Profesorii, părinții și elevii vor semna declarații prin care se obligă să nu înregistreze și să distribuie cursurile online

de | 29/10/2020 | Județean, Educație

Inspectoratele școlare au trimis către unitățile de învățământ două tipuri de declarații prin care semnatarii, cadrele didactice, părinții și elevii, își iau anumite angajamente în cazul în care activitatea didactică se desfășoară online. Una dintre declarații se adresează dascălilor, iar cea de a doua părinților/tutorilor legali și elevilor.

Declarația pe propria răspundere prevede ca, în condițiile desfășurării activităților didactice într-o unitate de învățământ, inclusiv prin intermediul internetului, conform Legii educației naționale nr.1/2011, art.273, înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce. Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrării activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.

Cadrele didactice, părinții și elevii care semnează aceste declarații, se vor asigura și de faptul că se vor lua toate măsurile pentru a preveni înregistrarea activităților didactice sau multiplicarea înregistrărilor acestora. În finalul ambelor declarații se precizează că falsul în declarații se pedepsește conform prevederilor Codului Penal.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.