Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte pentru examenele naționale

de | 04/11/2020 | Național, Educație

Dupặ cum a promis Ministerul Educației și Cecetarii a publicat, la începutul lunii noiembrie, modele de subiecte pentru examenele naționale ce se vor desfășura în anul școlar 2020-2021.

Acum câteva luni, au fost publicate primele modele pentru Evaluarea Națională din acest an școlar, cu o structură diferită față de ceea ce prevedeu cele din anii trecuți. Noile modele sunt concepute după modelele internationale și respectă programa școlară în vigoare. Unele cadre didactice, unii elevi și parinți au fost de părere că subiectele elaborate sunt prea dificile pentru elevii de clasa a VIII-a și că timpul ar fi prea scurt pentru rezolvarea acestora.

Ministerul Educației și Cercetării a renunțat, în noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala, la cel de-al treilea, ceea ce înseamna că elevii vor câștiga timp pentru rezolvarea lor. Această măsură de simplificare a subiectelor a venit și ca urmare a răspândirii noului coronavirus care a avut drept consecință, în foarte multe școli, învățarea online. Modelele pot fi descărcate de pe site-ul https://subiecte.edu.ro/2021/modele .

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.