De astăzi toate şcolile din România funcţionează în sistem online

de | 09/11/2020 | Național, Educație

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis ordinul prin care, pentru o perioadă de 30 de zile, toate şcolile din ţară îşi suspendă activitatea de învăţare ”faţă în faţă” şi trec în învăţarea online.

Şcoala online se poate desfăşura utilizând platformele puse la dispoziţie gratuit de către MEC sau prin alte aplicaţii utile în acest sens, iar acolo unde nu există conexiune la internet sau elevii nu dispun de tehnologia necesară, cadrele didactice trebuie să găsească o modalitate prin care elevii să poate avea acces la învăţare. O posibilitate ar fi aceea ca profesorii să stabilească un punct de predare pentru schiţele de lecţie, fişe de lucru, fişe de evaluare, iar părinţii să le ridice periodic.

În această perioadă, elevii pot urmări şi emisiunile TELEŞCOALA şi ŞCOALA DE ACASĂ, difuzate de TVR în sprijinul elevilor care nu au acces la internet şi nu numai. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că în acest an şcolar nu se vor mai susţine tezele semestriale, realizându-se doar evaluările sumative.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.