Episcopul emerit Petru Gherghel internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19

de | 15/11/2020 | Local, Religie

Episcopia Româno-Catolică Iaşi a anunţat, pe Facebook, că episcopul emeritc Petru Gherghel este internat de câteva zile într-un spital din oraş, fiind infectat cu noul coronavirus.

Dragi prieteni, vă rugăm să-l purtați în rugăciune pe PS Petru Gherghel, episcop emerit, care, de câteva zile, este internat într-un spital din Iași pentru mai multe investigații, fiind confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2. În aceste momente, starea Preasfințitului Petru este stabilă, rămânând sub supravegherea medicilor. Forma bolii este una ușoară, dar medicii continuă să-l supravegheze având în vedere vârsta înaintată a Preasfinției Sale. Preasfințitul Petru ne-a spus să vă transmitem că vă mulțumește tuturor celor care vă gândiți și vă rugați pentru sănătatea Preasfinției Sale.

PS Petru Gherghel s-a născut pe 28 iunie 1940, în satul Gherăești, și a fost conducătorul Episcopiei Romano-Catolice de Iași timp de peste 40 de ani, mai întâi ca administrator apostolic (1978-1990) și apoi ca episcop (1990-2019).

sursa foto: pagina de Facebook Episcop Petru Gherghel

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.